Museum Smedekinck - op 1,9 km van de B&B

Zelhem – De prachtig gerestaureerde boerderij en haar schuren bieden sinds 2007 plaats aan de permanente collectie, voordurend wisselende exposities en themadagen. U krijgt inzicht in de regionale ontstaansgeschiedenis en de leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen heen.

Hanzesteden

De sporen van de rijke geschiedenis vind je nu nog terug in de Gelderse streken in de vorm van imposante bouwwerken, eeuwenoude koopmanshuizen, stadsmuren en stadspoorten.
Breng een bezoekje aan de Gelderse Hanzesteden Doesburg, Zutphen en Deventer en wandel door de geschiedenis heen. 

Museum MORE - op 12 km van de B&B

Ruurlo – Als grootste museum voor Modern Realisme vormt de kunstcollectie van Hans en Monique Melchers de kern van Museum MORE. Het bijzondere museum heeft tot doel deze collectie, een belangrijk deel van ons nationaal cultureel erfgoed, te beheren voor toekomstige generaties en permanent voor een breed publiek toegankelijk te maken.

’s Heerenberg – Kasteel Huis Bergh is een van de grootste kastelen van Nederland en stamt uit de 12e eeuw. Het kasteel ontleende zijn defensieve kracht aan de gracht die het gebouw omringt. In de directe omgeving van het kasteel bevindt zich De Plantage (een 18e-eeuws parkbos).

Te doen met kinderen

Het Land van Jan Klaassen - op 9,2 km van de B&B

Braamt – In Het Land van Jan Klaassen spelen en ontdekken jonge kinderen vrijuit. Dat prikkelt de fantasie, stimuleert de creativiteit en ontwikkelt de motoriek. Vergeet het digitale tijdperk en laat kinderen weer klimmen, glijden en springen in zowel een buiten- als binnenspeeltuin.

Koffieboerderij Groot Nibbelink - op 8,8 km van de B&B

Sinderen – Voor de kleintjes is er volop speelplezier in de speeltuin; o.a. een grote zandbak in de vorm van een boot, twee ronde trampolines, een trein met wagon, een airtrampoline, schommels, kabelbaan, veerwippen, rekstokken, looptonnen, een schommeldraak, klimvliegtuig en een waterspeelplek.

Speeltuin Megapret - op 16 km van de B&B

Lievelde – Zowel binnen als buiten een grote speeltuin voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Via tientallen innovatieve, interactieve en vooral leuke spelconcepten en toestellen kunnen uw kinderen zich de hele dag vermaken en hebben zij de dag van hun leven. In de tussentijd kunt u zich bij het spel voegen of genieten op het terras.

Doolhof Ruurlo - op 12 km van de B&B

Ruurlo – Niet ver van het kasteel Ruurlo, langs de weg naar het Gelderse Hengelo, ligt een doolhof uit 1891. Deze was geheel verwaarloosd en is in de periode 1975 – 1984 gerestaureerd en ligt er nu prachtig bij.

Klimbos Achterhoek - op 12 km van de B&B

Ruurlo – Ontstressen en genieten van de natuur? Dat doe je in het Ruurlose bos. Een plek vol met verrassingen. Het is een speelparadijs vol met avonturen voor jong en oud. Een tokkelroute, moeilijke overgangen en grote netten. Het is er allemaal. Kies zelf een klimroute en bepaal hoe hoog je wil gaan.

Erve Brooks - op 24 km van de B&B

Gelselaar – Ervaar het boerenleven bij Erve Brooks! Dit is de ideale plek voor allerlei soorten activiteiten. Van een kinderfeestje tot vliegen met roofvogels: het mag én kan allemaal bij Erve Brooks.

CactusOase - op 11 km van de B&B

Ruurlo – Laat u verrassen door Belevingspark CactusOase in Ruurlo. Rolstoelvriendelijke paden leiden u door 6000 m2 overdekte kas met duizenden soorten bijzondere en kleurrijke cactussen, nostalgiehuisjes, Indianen expositie, oude landbouwwerktuigen, 400 m2 modelspoorbaan en een vogeltuin met zingende en kletsende vogels.